Proje yöneticiliğinin tüm disiplinlerde bir meslek olarak kabul görmesini sağlamak, proje yönetiminin teori ve uygulamalarını geliştirmek ve yaygınlaştırmak, proje yönetiminde profesyonelliği ve kaliteyi teşvik etmek, etik kuralların, mesleki standartların ve akreditasyon koşullarının geliştirilmesini ve korunmasını sağlamak olarak belirlediği amacıyla İstanbul Proje Yönetim Derneği 1997 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürmektedir.
2018-2020 İPYD Yönetim Kurulu Başkanı
Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Mühendisliğin’den 1987’de mezun oldu.Yaklaşık 30 yıllık kariyer hayatında finans sektörüne öncülük etmiş bankalarınIT departmanlarının yazılım projelerinde çalıştı.Pek çok yazılım projesinde, programcılıktan, proje ve portföy yöneticiliğine kadar çeşitligörevlerde yer aldı.Sırasıyla; İmar Bankası, Pamukbank ve Yapı Kredi Bankası’nın bilgi teknolojileridepartmanlarında yazılımcılık, proje analistliği, proje, program ve portföy yöneticiliği yaptı.2015-2018 yılları arasında Yapı Kredi Kurumsal ve Ticari Bankacılık bölümünün talepyöneticiliğinin yanısıra portföy yöneticiliği rolünü üstlendi ve bölümün bilgi teknolojileriprojelerini yönetti.İstanbul Proje Yönetimi Derneği‘ne (İPYD) 2013 yılında üye oldu ve dernek bünyesindeKariyer Koçluğu programını başlattı.2014 yılında İPYD Yönetim Kurulunda görev alarak, Profesyonel Gelişim ve Eğitim grubunadestek verdi.2017 yılında İPYD bünyesinde oluşturduğu Mentorluk Programının koordinasyonunuüstlendi ve aynı yıl P3O (Proje & Program & Portföy ) İlgi Grubu’nu kurdu.Halen 2018-2020 İPYD Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürütmektedir.
DİNAMİKLER KONGRESİ PROJE YÖNETİCİSİ
Emrah Sağlam, 1992 yılında Amasya'da doğdu. 2010 yılında Ankara Süleyman Demirel Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Yıldız Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünde lisans eğitimine başladı. Öğrenim süresinde üniversite bünyesindeki Kalite ve Verimlilik kulübünün etkinliklerinde proje takımında yer aldı. 14. Dinamikler kongresinde katılımcı olarak yer aldıktan sonra 15. Kongrenin proje ekibine dahil olmuştur. Üniversite hayatı boyunca uzun dönem part time Trendyol ve THY İkram Hizmetleri A.Ş’ de çalıştı. 2016 Temmuz ayında mezun olduktan sonra Yapıkredi Bankası’nda İş Analisti olarak çalışmaya başladı.
DİNAMİKLER KONGRESİ PROJE YÖNETİCİ YARDIMCISI
1990 yılı İstanbul doğumlu olan Esra Kalmaz, lisans eğitimini Bilişim Teknolojileri ve Uluslararası İlişkiler disiplinlerinde tamamlamış olup, 2017 yılında işletme, iletişim ve pazarlama alanlarında da kendisini geliştirmek amacı ile yüksek lisans eğitimi almak üzere Bahçeşehir Üniversitesi MBA’e başlamıştır.
Kendisi profesyonel iş yaşamına Comel İletişim' de Kurumsal Çözümler Danışmanı olarak başlamış olup, CRM alanında teknik gelişim fırsatı bulmuştur. Daha sonra ise Yapı Kredi Bankası CRM ekibinde üç yıl boyunca danışmanlık pozisyonunda görev almıştır. 2015 yılından bu yana Yapı Kredi Bankası SAP ekibinde Modül Danışmanı olarak görevine devam etmektedir. 2017 yılı itibariyle İPYD üyesi olmuştur, Dİnamikler ekibinde, Web Sitesi ekip lideri görevini üstlenmektedir.
İNŞAAT YÖNETİM ZİRVESİ PROJE YÖNETİCİSİ
Seda Okumuş, 1992 yılında İstanbul’da doğdu. Lise eğitimini Saint Joseph Lisesi’nde tamamladıktan sonra, Sabancı Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünde lisans eğitimine başladı. Üniversite hayatı boyuncu çeşitli kulüp ve sosyal sorumluluk projelerinde yer aldı. 2015 yılında mezun olduktan sonra Garanti Emeklilik’te Proje Yönetimi Ofisi’nde çalışma hayatına başladı. 2017 Mayıs ayından beri Entegre Proje Yönetim firmasında İş Geliştirme ve Pazarlama’dan sorumlu olarak kariyerine devam etmektedir.
İLETİŞİM VE SOSYAL AĞLAR EKİP LİDERİ
3 Mart 1992 Ankara doğumlu Ekin Su Sapmaz, lisans eğitimini 2014 yılında TOBB Üniversitesi İşletme Bölümü’nde burslu olarak tamamlamıştır. Lisans eğitimi sırasında Erasmus Değişim Programı ile Belçika’da Avrupa Birliği Projeleri’ne danışmanlık sunan Europe For Business firmasında üç ay süre ile Asistan Proje Yöneticisi olarak, Türkiye’de ise Arçelik ve Onok Okçuluk’ta toplamda yedi ay süre ile stajyer olarak görev almıştır. Lisans eğitimin ardından profesyonel iş hayatına Şubat 2015’te Yapı Kredi Bankası Genel Müdürlük Perakende Yönetimi çatısı altında Pazarlama ve Koordinasyon Uzmanı rolü ile başlayan Ekin Su Sapmaz, dört yıl boyunca üç farklı ürün yönetiminde görev aldıktan sonra Şubat 2019 itibariyle görevinden ayrılarak kariyerine Turkcell Teknoloji’de Senyör Proje Yöneticisi olarak devam etme kararı almıştır. Diğer taraftan 2016 yılında Galatasaray Üniversitesi Pazarlama İletişim Yönetimi Bölümü’nde yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Kendisi Nisan 2013’te Bülent Ecevit Üniversitesi “Benim Engelsiz Üniversitem” makale yarışmasında ve Kasım 2014’te “AtlasJet Jet Gibi Geçti” yarışması gezi yazısı kategorisinde birincilik, 2015 ve 2016 yıllarında ise üst üste iki kez Yapı Kredi Bankası “Evreka Fikir Geliştirme Yarışması”nda fikir şampiyonluğu kazanmış, Unicredit Hackathon ve Koç Holding Evreka2 Fikir Geliştirme Programları’nda fikir geliştirici olarak aktif rol oynamıştır. İngilizce, Fransızca ve başlangıç seviyesinde İspanyolca dillerini bilen Ekin Su Sapmaz, LÖSEV ve TEGV gönüllüsü olup, 2017 Ekim ayından itibaren de İPYD ve Dinamikler Kongresi Sponsorluk ekibi üyesidir. Kendisi gezi, dans, pul koleksiyonculuğu, deneme ve makale okur-yazarlığı ve tiyatro tutkunudur.
İNŞAAT YÖNETİM ZİRVESİ EKİP ÜYESİ VE WEB SİTESİ LİDERİ
Sedat Mança, iş sağlığı güvenliği ve çevre ile proje kontrol ve yönetim alanlarında ulusal ve uluslararası büyük ölçekli inşaat projelerinde 4 yıllık tecrübeye sahip bir inşaat mühendisidir. Son zamanlarda, İş geliştirme uzmanlığı tecrübesi ile proje yönetim metodolojileri, sözleşme yönetimi, planlama, hak talepleri, bütçe ve maliyet kontrol gibi konularında kendini geliştirmektedir. Mayıs 2018'den buyana PMO Proje Yönetim Danışmanlık şirketinde, merkez teknik ofis ve iş süreçlerinin geliştirilmesi konularında görev almaktadır.
DİNAMİKLER KONGRESİ TEKNİK PROGRAMLAR LİDERİ
Merhaba,
23 Eylül 1985 İstanbul doğumluyum.
2014 yılında Leibniz Universitaet Hannover Matematik bölümünden mezun oldum.
Ayrıca, 2017 yılında başladığım Üsküdar Üniversitesi Nöropazarlama tezli yüksek lisans programında, tez aşamasındayım.
Daha öncesinde aile şirketi ve ufak bazı işlerde çalışmam olmasına rağmen, kurumsal iş hayatıma 2015 yılında Turkcell’de Analist olarak başladım.
2017 yılında birimim adına başladığım, Turkcell Patent Komite üyeliğini de halen devam ettirmekteyim.
İşim haricinde; İstanbul Proje Yöneticiliği Derneği (İPYD) kapsamında her yıl düzenlenen Dinamikler serisinin organizasyon ekibinde faaliyet gösteriyorum.
Yüzmek ve Boule Spiel oynamaktan keyif alırım.
Yunus.
DİNAMİKLER KONGRESİ SPONSORLUK EKİP LİDERİ
Ömer Berkay Dağlı, 1991 yılında Ankara'da doğdu. 2009 yılında İSTEK Acıbadem Fen Lisesi'nden mezun olduktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi’nin SUNY Maritime College ile ortak yürüttüğü Deniz Ulaştırma-İşletme Mühendisliği (UOLP) çift diploma programında lisans eğitimine başladı. 2014 Temmuz ayında mezun olduktan sonra 3 yıl süre ile kimyasal tankerlerde Uzakyol Vardiya Zabitliği görevini sürdürdü. 2017 yılında University of Southampton (UK)’da Proje Yönetimi Yüksek Lisansı’nı tamamladıktan sonra Entech&Semar Denizcilik şirketinde CRM, İş Geliştirme ve Katma Değerli Servisler konularında yazılım geliştirme projelerinde, proje yöneticisi olarak çalışmaya başlamıştır.
İNŞAAT YÖNETİM ZİRVESİ EKİP ÜYESİ
Lise eğitimini Çanakkale Fen Lisesi’nde tamamladıktan sonra, İTÜ Geomatik Mühendisliği bölümünden lisans derecesi almıştır. İTÜ Gayrimenkul Geliştirme yüksek lisans bölümünden “Gayrimenkul Geliştirme Süreçlerinde Bütünleşik Yatırım Yönetimi” başlıklı master teziyle mezun olmuştur. Araştırmasında gayrimenkul geliştirme süreçlerini başından sonuna kadar PMI Metodolojisi ile incelemiştir. 2014 Proje Yönetim Zirvesi’nde, bu çalışmadan yayınladığı makaleyi sunmuştur. 2011 yılından beri gayrimenkul sektöründe çalışmaktadır. İş yaşamına Proje Yönetim A.Ş’de gayrimenkul geliştirme uzman yardımcısı olarak başlamış, Arkitera Mimarlık Merkezi’nde yarı zamanlı editörlük yapmıştır. Turyap Genel Müdürlük’te proje koordinatörü ve Epos Gayrimenkul’de gayrimenkul geliştirme uzmanı pozisyonlarında çalışmıştır. Balıkesir Toplu Konut A.Ş.’de kentsel dönüşüm ve satış müdürü olarak görev almıştır. ULI Türkiye Genç Liderler eşbaşkanlığı yapmıştır. SPK lisanslı gayrimenkul değerleme uzmanıdır.
İNŞAAT YÖNETİMİ ZİRVESİ EKİP ÜYESİ
Fırat Can Dikme, 1994 yılında İstanbul’da doğdu. Dereceyle girdiği İstanbul Erkek Lisesi’nden mezun olduktan sonra, Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünde lisans eğitimine devam etti. Boğaziçi Üniversitesi’ne başladığında Amerikan gençlik ve liderlik vakfı Gallagher Foundation’ın Türkiye’deki 18 bursiyerinden biri oldu. İstanbul Üniversitesi İktisat bölümünde ikinci lisans eğitimine halen devam etmektedir. Akademik kariyerinin yanında sosyal ve kültürel anlamda da kendini geliştirmeye önem vererek toplumsal fayda sağlamak amacıyla 2010 yılında İstanbul Gençlik Platformu’nun kurucularından oldu. Platform ile Türkiye genelinde çok sayıda sosyal sorumluluk projesi, gençlik ve liderlik organizasyonları düzenleyerek binlerce çocuğa ve gence ulaştı. Boğaziçi Üniversitesi Yapı Kulübü’nde Civil Career organizasyon ekibinde çalıştı. İTÜ’de düzenlenen Beton Kano Yarışmasında, Boğaziçi Üniversitesi’ni karışım tasarımı ve tedarik şefi olarak görev aldığı takımıyla birlikte temsil etti ve en iyi ikinci tasarım raporunu sundu. İlkokul yıllarından bu yana TEMA ve LÖSEV gönüllüsü olarak çeşitli etkinliklerine ve çalışmalarına katıldı. 2018 Şubat ayından bu yana Entegre Proje Yönetim firmasında çalışmaktadır.
İNŞAAT YÖNETİM ZİRVESİ EKİP ÜYESİ
Duygu Kaya, 1991’de İstanbul’da doğdu. İstanbul Üniversitesi İnşaat Mühendisliği lisansını 2015 yılında tamamladı. Üniversite hayatı boyunca çeşitli mühendislik kulüpleri ve sosyal sorumluluk projelerinde görev aldı. Lisansı sürecinde, TÜBİTAK’ta yapı malzemeleri üzerine çalışarak sanayi destekli projeler yaptı, farklı alanlarda yarışmalara katıldı. Lisans eğitimini tamamlamasının ardından mesleki eğitimler alarak; ihale ve teklif hazırlama, iş geliştirme, planlama üzerine farklı firmalarda çalışmış olup, Kasım 2017’den itibaren Entegre Proje Yönetim Danışmanlık firmasında merkez ofis projelerinde ve iş süreçlerinin geliştirilmesi konularında görev almaktadır. Amatör olarak seslendirmeye ilgili ve müzik tutkunu olup, AKUT ve TEGV gönüllüsüdür.
İNŞAAT YÖNETİM ZİRVESİ EKİP ÜYESİ
Ali Yazıcıoğlu, 1987 yılında İstanbul’ da doğdu. Ümraniye Merkez Anadolu Lisesi’ nden mezunolduktan sonra, 2013 yılında HAWK Hochschule für angewandte Wissenschaft und Kunst Üniversitesi(Almanya) Mimarlık bölümünde lisans eğitimini, 2015 yılında aynı fakültenin mimari tasarım verestorasyon (yandal) bölümünde master eğitimini tamamlamıştır. Eş zamanlı olarak aöf batı avrupaAnadolu Üniversitesi lisans işletme bölümünden mezun oldu.2013-2015 yılları arasında Hannover-Almanya’ da farklı firmalarda saha ve teknik ofis mimarı olarakgörev yapmıştır. 2015 yılından itibaren inşaat sektöründe pool, spa, wellness proje - uygulamaalanında mimari ve teknik proje koordinatörlüğü görevine devam etmektedir.2018 yılında İPYD Dinamikler 2019 Proje Ekibine dahil olmuştur.
İNŞAAT YÖNETİMİ ZİRVESİ EKİP ÜYESİ
Lise eğitimini İzmir Amerikan Lisesi’nde tamamladıktan sonra, 1998 yılında İTÜ Mimarlık bölümünden Lisans, 2001 yılında YTÜ Mimarlık bölümünden Yüksek Lisans ve 2016 yılında Bilgi Üniversitesi’nden MBA derecesini almıştır. 20 yıllık profesyonel iş hayatında, inşaat sektöründe farklı tip ve ölçekte birçok projede proje yönetim odaklı roller üstlenmiştir. Kariyerine, Turgut Alton Mimarlık, Borova Yapı, Soyak İnşaat, Enka İnşaat gibi tasarım ofisi ve inşaat firmalarında proje mimarı olarak başlamış, son 10 yıldır Soyak Holding, HILL International, FIBA Grup gibi yerli ve yabancı çeşitli proje yönetimi ve gayrimenkul yatırım firmalarının konut, ticari ofis, otel, alışveriş merkezi ve çok katlı/mixed-use birçok projesinin geliştirilmesi, koordinasyonu ve yönetiminde “Proje Yöneticisi” olarak görev almıştır.
İNŞAAT YÖNETİM ZİRVESİ EKİP ÜYESİ
Mert Erşan 1993 yılında İstanbul’da doğdu. Lise eğitimini Istanbul Anadolu Lisesinde tamamladıktan sonra, Yeditepe Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünde lisans eğitimine başladı. Üniversite hayatı boyuncu birçok kulüp ve sosyal sorumluluk projelerinde yer aldı. 2018 Eylül ayından beri Entegre Proje Yönetim firmasında İş Geliştirme departmanında çalışmaktadır.
Fırsat Bu Fırsat A.Ş.
Kurucu Ortak
Sunum : Girişimcilik Hikayesi ve Kurum içi Girişimcilik
Sunum : Girişimcilik Hikayesi ve Kurum içi Girişimcilik
Reyhan Arslan, Karadeniz Teknik Üniversitesi Bilgi Teknolojileri ve Programlama Bölümü mezunu. Sektöre büyük bir yazılım firmasında yazılımcı olarak adım atan Arslan, teknoloji pazarlaması ile ilgili çalışmalarını telekomünikasyon ile yazılım firmalarına hizmet veren ajanslarda ve Silikon Vadisi'nde yürüttü.
2010 yılında ortağı Oğuz Arslan ile birlikte Amerika’da Fırsat Bu Fırsat A.Ş.’yi kurdu. Fırsatbufirsat.com, yeme-içme sektöründen konaklamaya kadar onlarca kategoride hizmet veren işletmelerin hizmetlerini online olarak satabildiği bir pazar yeri.
2013 yılında toplam 1.5 milyon dolar yatırım ile mekan.com ve valiz.com'u hayata geçiren firma, 11 milyonu aşkın üyesi ile Samsung Türkiye için özel olarak geliştirilen Galaxy Fırsatları uygulaması ile Samsung'un da milyonlarca kullanıcısına hizmet sunmakta. Arslan, profesyonel iş hayatının yanı sıra girişimciliği desteklemek adına birçok yerli-yabancı STK ve üniversiteye konuşmacı olarak destek olmakta. Türkiye Girişimcilik Vakfı (Girvak), Türk Telekom Pilot ve TurkishWIN, ARYA Women derneklerinde aktif olarak mentorluk faaliyetlerini gerçekleştirmekte.
Türk Hava Yolları
CIO
Sunum : Agile Yöntemle PMO Kurulumu
Sunum : Agile Yöntemle PMO Kurulumu
İTÜ ARI Teknokent
Pazarlama ve İş Geliştirme Direktörü
Sunum : Teknopark Paneli: İnovasyon, Teknoparklar ve Girişimcilik
Sunum : Teknopark Paneli: İnovasyon, Teknoparklar ve Girişimcilik
Şu anda aktif olarak İTÜ ARI Teknokent Pazarlama ve İş Geliştirme Direktörü olarak çalışmaktadır. 15 yıldır Türkiye’deki öncü teknoparklarda ‘Üniversite-Sanayi İşbirliğinin oluşturulması’, ‘Ar-Ge ve İnovasyon Kültürünün yaygınlaştırılması’ ve ‘Girişimcilik Destek Ekosistemlerinin kurgulanması ve yönetilmesi’ alanlarında çalışmış ve uzmanlaşmıştır. Teknoparklar, Ön Kuluçka ve Kuluçka Merkezleri, Hızlandırma Programları, Teknoloji Transfer Ofisleri alanlarında deneyim kazanmıştır. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrenimi boyunca odaklandığı ‘marka kimliği, kurum kimliği ve imaj yönetimi’ konularındaki çalışmalarını hayatı boyunca sivil toplum kuruluşlarında, danışmanlık projelerinde ve her zaman profesyonel olarak iş hayatında uygulama ve deneyimleme imkanı bulmuştur. Dolayısıyla Teknopark, Teknoloji Transfer Ofisi ve Kuluçka Merkezi gibi yapıların kurulması, geliştirilmesi ve yönetimi faaliyetlerine ‘kurumsal iletişim’ boyutunu da eklemiş; parçası olduğu her kurumun Kurumsal İletişim görevini de bil fiil üstlenmiştir.
Bugüne kadar görev aldığı kurumların vizyonu ile örtüşen yeni projeler geliştirmiş, bunların proje yönetimini de kendisi yürütmüştür. Üstlendiği tüm görevler süresince proje yönetimi ile berber etkinlik yönetim süreçlerinde aktif rol almıştır. Sekiz yıldır başarıyla devam eden İTÜ Çekirdek Erken Aşama Kuluçka Merkezi, dört yıldır süregelen INNOGATE Uluslararası Hızlandırma Programı ve bir buçuk yıl önce hayata geçen İTÜ Magnet İleri Aşama Girişimcilik Merkezi, geliştirdiği ve yürüttüğü programlara örnek olarak verilebilir.
Parçası olduğu her işte toplumsal fayda yaratmayı amaçlayan Arzu Eryılmaz evli ve bir kız çocuk sahibidir.
Arçelik
IoT Strateji ve Projeleri Proje Lideri
Sunum : Dijitalleşen Dünya ve Yeni Nesil teknoloji
Sunum : Dijitalleşen Dünya ve Yeni Nesil teknoloji
Beste, 2004 yılında Boğaziçi Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümünden mezun olduktan sonra özel bir bankada iş analistliği ile başladığı iş hayatına, önde gelen iki GSM şirketinde iş analizi ve proje yöneticiliği ile devam etti. Koç Ailesine 2011’de katıldı. Önce KoçSistem’de çeşitli dönüşüm projelerinin yönetimi, cloud programının yönetimi ve cloud / yönetilen hizmetler ürün yönetimi gibi çeşitli alanlarda sorumluluklar aldı. 2017’den beri de Arçelik’in dijital dönüşümünün parçası olmaktan gurur duyuyor.
İTÜ
Kutup Araştırmaları Uyg - Ar Merkez Müdürü
Sunum : Antartik Lojistik Dinamiği
Sunum : Antartik Lojistik Dinamiği
Gaziantep doğumlu Doç. Dr. Burcu Özsoy, lise eğitimini tamamladıktan sonra, lisans ve yüksek lisans/master eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi Jeodezi ve Fotogrammetri Mühendisliği Bölümünde almıştır. 2001 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Denizcilik Fakültesinde öğretim elemanı olarak göreve başlamıştır. Doktora çalışmasına 2005 yılında, San Antonio’daki Texas Üniversitesinde devam etmiştir. Özsoy, uydu teknolojisi konusundaki çalışmalarını doktora esnasında özellikle istatistiksel matematik ve jeo-fizik bilimleri ile şekillendirmiştir. Doktora çalışmasını Antarktik kıtası ve etrafındaki deniz buzlarının uydu görüntüleri ile takibi konusu üzerine yaparak, Amerika Birleşik Devletlerinde aynı konu ile çalışan bir çok ulusal ve uluslararası yetkin bilim insanları ile aynı platformlarda çalışma imkanı bulmuştur, bunlardan biriside NASA Goddard Uzay Uçuş Merkezi’dir. Doktorasında ilk Antarktik Bilim Seferine, 2006 yılında Amerikalı ve İsveçli bilim insanları ile katılmış olup, sefer esnasında deniz buz gözlemlerine ilişkin yersel veriler toplayarak, uydu görüntüleri doğrulama ve aynı zamanda Antarktikada deniz buzu-iklim değişimi etkileşimine ilişkin çalışmalarda bulunmuştur. 2015 yılında Avrupa ülkeleri ile ortak, Arktik ve Antarktik bölgeleri içeren 3 Milyon Avro’luk Ufuk 2020 projesi kabul edilmiş, Özsoy projenin Türkiye yürütücülüğünü yapmıştır.
2015 Ocak ayında İTÜ’de kurulan Kutup Araştırmaları Uyg-Ar Merkezinin (PolReC) kurucu müdürlüğünü yapmaktadır. Türkiye’nin ilk ve tek yetkin kutup araştırma merkezi olan PolReC yönetim kadrosuyla, ulusal ve uluslararası bilimsel işbirlikleriyle, aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı himayesinde olan Antarktika’da Türk Bilim Üssü projesinin koordinasyon, beraberinde kutup bilim programı stratejisinde de ulusal çatı görevini üstlenmiştir. Özsoy, Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uhdesinde, PolReC koordinasyonunda “Antarktik Türk Bilim üssü projesi” çerçevesinde 2017 ve 2018 yıllarında gerçekleştirilen Ulusal Türk Antarktik Seyrüsefer-1 (TAE-I) ve Seyrüsefer-2 (TAE-II) sefer liderliğini yapmıştır.
Antarktika ve Arktik bölgelerinde yapılacak bilimsel çalışmaların ulusal çıkarlara hizmet etmesi, uluslararası bilim camiasında kabul görmesi ve sürdürülebilir olması amacıyla bilim seferleri olmazsa olmaz bir gerekliliktir. Kutup Araştırmalarının sürdürülebilir olmasının sağlanmasına yönelik Antarktik Bilim Seferleri dinamik yönetilen lojistik ile mümkündür. Kutup Araştırmaları konularında çalışmalar yapmak isteyen Bilim İnsanlarının ortak bir paydada buluştuğu bu seferlerin lojistik detayları paylaşılacaktır.
Radyo Programcısı
Sunum : Dinamikler 20. yıl Stand - Up Gösterisi
Sunum : Dinamikler 20. yıl Stand - Up Gösterisi
Radyoculuğa 1994 yılında başlayan Cem Arslan, Best FM’de sabah 07.00-09.00 saatleri arasında “Gazoz Ağacı”, 18.00-20.00 arasında da “Gazor” programlarını yapıyor. Cem Arslan: “Yayın yapmak için yalnızca yayın öncesinde hazırlanmanın doğru olmadığını söyleyerek 365 gün 24 saat boyunca kafasında notlar aldığını ve programlarına hazırlandığını belirtiyor.”
Cem Arslan’la Gazoz Ağacı’nda ülke ve dünya gündeminin haber başlıklarını, sivri dili ve eğlenceli üslubuyla yorumlayan Cem Arslan, Gazor programında ise eve dönüş yolunda eğlenceli telefon bağlantıları, ilginç haberleri, keyifli anlatımıyla trafik çilesini eğlenceye çeviriyor.
Arkim Kimyevi Maddeler Sanayi ve Ticaret Ltd Şti.
Şirket Müdürü
Sunum : Teknopark Paneli: İnovasyon, Teknoparklar ve Girişimcilik
Sunum : Teknopark Paneli: İnovasyon, Teknoparklar ve Girişimcilik
Elif Güngör Reis 1985 İstanbul doğumlu. 2007 yılında İstanbul teknik Üniversitesi Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği bölümünden mezun oldu.Daha sonra İstanbul Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümünde yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır.Halen aynı bölümde doktora öğrenimi devam etmektedir. 2007 yılında mezun olduğunda sektörde iş bulamayan Elif Güngör Reis,gıda katkı maddeleri satışına başlamıştır. 2011 yılında Türkiye ve dünyada ilk olan Yumurta Kabuğundan doğal gıda koruyucusu geliştirerek Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Teknogirişim Sermaye desteğini almıştır.2013 yılında aynı konuyla ilgili Tübitak Teydeb projesi yürüten ve 2014 yılında İTÜ Çekirdekten ödül alan Reis, hali hazırda sektördeki yerli ve zararsız raf ömrü uzatıcısı üreten tek üretici özelliği taşımaktadır.
2015 yılından itibaren ürünün seri üretimini gerçekleştiren Reis, birçok üretici ile çalışmakta ve Uzakdoğu,Ortadoğu ve Avrupa’ya ihracat yapmaktadır.
IF Group Proje Danışmanlık
Kurucu Ortak
Sunum : Teknopark Paneli: İnovasyon, Teknoparklar ve Girişimcilik
Sunum : Teknopark Paneli: İnovasyon, Teknoparklar ve Girişimcilik
Lisans ve yüksek lisans eğitimimi ODTÜ Gıda Mühendisliği’nde tamamladım. Yüksek Lisans eğitimin sırasında çalışmaya başladığım TROYKA firmasında 2006-2010 yılları arasında 4 adet AB 6. Çerçeve Programı Projesinde (BARLEYBREAD, LOWJUICE, GMSAFOOD, SKINTREAT) araştırmacı olarak yer aldım. 2010 yılında Türkiye’nin ilk ve en büyük teknoparklarından biri olan ODTÜ TEKNOKENT’te Proje Yönetim ve Danışmanlık Ofisinde göreve başladım ve burada çalıştığım süre zarfında 80’den fazla projede hem akademisyenlere hem de teknoloji geliştirme bölgesinde yer alan firmalara ulusal (TÜBİTAK, Kalkınma ajansı) ve uluslararası (H2020, 7.Çerçeve, Jean Monnet, Erasmus) alanda proje hazırlama ve yönetimi danışmanlığı hizmeti sundum. 2019 yılının başında ODTÜ TEKNOKENT Yönetim A.Ş.’deki Proje Yönetim ve Danışmanlık Ofisi Direktörlüğü görevimden ayrıldım ve şu anda IFGROUP A.Ş.’nin kurucu ortaklarından biri olarak profesyonel hayatıma devam ediyorum. IFGROUP A.Ş. kapsamında daha önceki 13 yıllık tecrübeme dayanarak ulusal ve uluslararası fonlar kapsamında proje ve eğitim danışmanı olarak faaliyetlerimi sürdürmekteyim.
Teknik Direktör
Sunum : Panel - Futbolun Analitik Yöntemlerle Analizi
Sunum : Panel - Futbolun Analitik Yöntemlerle Analizi
Darüşşafaka Lisesi mezunu olan Emrah Bayraktar, uzun yıllar Darüşşafaka amatör futbol takımında futbol oynadı. Transfer olduğu Beşiktaş altyapısında 1994-1996 yılları arasında PAF takımında forma giydi. 1994-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesi Spor Akademisi’nde gördüğü eğitimin ardından 2000-2002 yılları arasında Viyana Üniversitesi’nde Spor Bilimleri eğitimi aldı. 2003-2006 yıllarında Galatasaray Futbol Kulübü’nün altyapısında PAF takım antrenörlüğü ve Profesyonel Takım kadrosunda Eric Gerets’ in yardımcılığı görevlerini üstlendi. 2006-2008 yıllarında Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ve Orduspor Kulüplerinde yardımcı antrenörlük, 2009 yılında ise Siirtspor’ da Teknik Direktörlük görevlerinde bulundu. 2006-2009 yıllarında UEFA tarafından B-A ve PRO Lisans eğitimleri alan Bayraktar, UEFA Antrenör Eğitimcisi (Tutor) sertifikası alarak, UEFA tarafından akredite edildi ve 2009- 2011 yıllarında Türkiye Futbol Federasyonu UEFA Antrenör Eğitimi Yönetmeni ve TFF Gençlik Geliştirme Programı Direktörü görevlerinde bulundu. Beşiktaş Jimnastik Kulübü tarafından 2011 yılında Altyapı Koordinatörlüğüne getirilen Emrah Bayraktar 2016 yılına kadar 5 yıl süreyle bu görevde bulundu.
2017- 2018 sezonu sonunda tekrar görev aldığı Galatasaray Futbol Akademisi Teknik sorumluluğu görevinden ayrıldı. Emrah Bayraktar evli 2 çocuk sahibi ve ileri derecede İngilizce ve Almanca biliyor.
İTÜNOVA Teknoloji A.Ş.
Genel Müdür
Sunum : Teknopark Paneli: İnovasyon, Teknoparklar ve Girişimcilik
Sunum : Teknopark Paneli: İnovasyon, Teknoparklar ve Girişimcilik
Ercan Çitil 1971 yılında doğdu. Lisans eğitimini 1992 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde tamamladı.
Yüksek Lisansını 1995 yılında İTÜ Çevre Mühendisliği Bölümü’nde tamamlayan Ercan Çitil, 2009 yılında aynı programda doktorasını tamamlamıştır. Hem kamu hem de özel sektörde çeşitli projelerde ve pozisyonlarda görev yapan Ercan Çitil’in, çeşitli ulusal ve uluslararası sempozyumlarda 50'den fazla makale ve sunumu olup, 60'dan fazla bilimsel ve mühendislik raporunun hazırlanmasında yer almıştır.
Ayrıca aralarında “Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK)” ve Su Kirlenmesi Araştırmaları ve Kontrolü Türk Milli Komitesi (SKATMK) olmak üzere çok sayıda derneğin aktif üyesidir. 2014 yılından beri İTÜNOVA Teknoloji Transferi Ofisi Genel Müdürü olarak görev yapmaktadır.
Haber Global TV
Genel Yayın Yönetmeni
Sunum : Kriz Yönetim Örneği Olarak 15 Temmuz
Sunum : Kriz Yönetim Örneği Olarak 15 Temmuz
İstanbul’da 1967 yılında doğdum. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe bölümünden mezun oldum. Liseden mezun olduğum yıl başladığım gazeteciliğe, üniversite hayatım boyunca da sürdürdüm. Gazete ve televizyonlarda muhbirlik ve program sunuculuğu yaptıktan sonra 2005 yılında Star TV Haber Genel Yayın Yönetmenliği görevini üstlendim. CNN Türk TV’nin Genel Müdürlüğü görevini de bir süre sürdürdükten sonra halen, yeni kurulan Haber Global TV’nin Genel Yayın Yönetmenliği görevini üstlendim.
Meslek hayatım boyunca karşılaştığım en önemli olaylardan biri, yöneteminde bulunduğum CNN Türk kanalının 15 Temmuz gecesi darbeci askerler tarafından basılmasıydı. Bu olay bir başına sosyal ve siyasal anlamlar taşımakla birlikte, aynı zamanda çok önemli bir kriz yönetim örneği olarak kabul gördü. Ki gerçekten öyleydi. Bir kriz yönetim örneği olarak 15 Temmuz gecesi yaşadıklarım ve o krizi yönetme tarzı, profesyonel hayatımızda yaşadığımız ya da yaşayacağımız krizlerin yönetimine de örnek teşkil ediyor.
Amerikan Merkez Bankası Fed Eski Araştırma Direktörü
Ekonomist
Sunum : Zamanı Gelmiş Bir Fikrin Önünde Hiçbir Ordu Duramaz
Sunum : Zamanı Gelmiş Bir Fikrin Önünde Hiçbir Ordu Duramaz
İstanbul doğumlu olan Erkin Şahinöz, lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Makina Mühendisliği’nde tamamlamıştır. ABD’de University of Nebraska’da burslu olarak önce MBA yapmış sonra da aynı üniversitede ekonomi üzerine yüksek eğitimini tamamlamıştır.
Şahinöz, 2002 yılında Nebraska eyaletinin en başarılı genç iş adamı ödülüne layık görülmüştür. Profesyonel çalışma hayatına 1999 yılında Araştırma Asistanı olarak başlamış, 2000-2002 yılları arasında ABD’nin ulusal danışmanlık şirketi Business Development Center’da bankalardan reel sektöre çok farklı sektör ve işkollarındaki şirketlere danışmanlık yapmıştır. Danışmanlık yaptığı firmalar arasında First National Bank of Omaha, Oberon Entertainment Properties , American Title, Ashley Furniture ve Ryan Enterprises bulunmaktadır.
2002 yılında ABD Merkez Bankası (FED) tarafından ekonomist olarak transfer edilmiştir. Opsiyonları kullanarak geliştirdiği, merkez bankalarının faiz değişikliklerini tahmin eden finansal model ile terfi almış ve FED’e Ekonomik Araştırmalar Grubu Direktörü olarak atanmıştır.
2007 yılında Türkiye’ye dönmüş ve Yurtiçi Kargo’yu da bünyesinde barındıran Arıkanlı Holding’te Strateji Koordinatörlüğü ve İş Geliştirme bölümünü kurmuştur. 2009 yılında Avusturya’nın en büyük bankası Erste Bank’ın Türkiye Genel Müdürlüğü’ne atanmıştır. Türkiye operasyonlarını sıfırdan kurarak Türkiye’de yatırımı olan yabancı ve yerli kurumsal yatırımcılara brokerage/yatırım bankacılığı hizmeti vermiştir. Birçok firmanın kurumsal finansman, halka arz süreçlerini yönetmiştir.
Şahinöz, Dünya Gazetesi başta olmak üzere birçok ulusal dergi ve gazetede köşe yazarlığı yapıyor. Ayrıca NTV, CNN Türk, TRT Haber, TGRT gibi TV. kanallarında düzenli olarak ekonomi ve piyasa yorumculuğu yapıyor. Ayrıca Eylül 2018’den beri Tele 1’de Ekoparazit programını yapmaktadır.
Başta İstanbul Sanayi Odası (İSO) olmak üzere birçok kurumun da Strateji/İş Geliştirme ve Ekonomi Danışmanı olarak çalışıyor. Aynı zamanda bankalara ve reel sektör firmalarına çok çeşitli alanlarda eğitimler veriyor ve danışmanlık hizmeti sağlıyor. Aksa Enerji’nin de Yönetim Kurulu Üyesi olarak hizmet veriyor.
Yapı Kredi
Süreç ve Program Yönetimi Grup Direktörü
Sunum : Dijital Dönüşümde Proje Yönetimi
Sunum : Dijital Dönüşümde Proje Yönetimi
Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden mezun olduktan sonra, Finans Mühendisliği alanında Yüksek Lisansı’nı tamamlayan Erkut Baloğlu, iş hayatına Pamukbank’ta başladı. Çeşitli bankaların farklı kademelerinde proje yönetimi, süreç yönetimi, hizmet kalitesi ve müşteri deneyimi konularında çalıştı. Bankacılık sektöründe 20 yıla yakın bir deneyime sahip olan Baloğlu, Yapı Kredi’de Süreç ve Program Yönetimi Grup Direktörü olarak görev alıyor.
Koçfinans
İnovasyon ve Dijital Dönüşüm Yöneticisi
Sunum : Yeni Nesil Ürün Geliştirme ve Değişen Teknoloji
Sunum : Yeni Nesil Ürün Geliştirme ve Değişen Teknoloji
Yaklaşık 10 yıl önce iş hayatına başlayan Erman Taylan, şu an Koçfinans bünyesinde İnovasyon ve Dijital Dönüşüm Yöneticisi olarak çalışmaktadır.
Daha önce Webrazzi, Startup Kitchen, Bilende ve Turkcell Teknoloji gibi şirketlerde bulundu. CezaCepte ve Emanova Digital şirketlerinin kurucularından olan Erman Taylan dijital ürünler, girişimler ve trendlerle yakından ilgileniyor ve tecrübelerini kişisel e-posta bülteninde düzenli olarak paylaşıyor: bulten.ermantaylan.com.
MatchStudy - Maç Analizi Sistemleri
Bilgisayar Mühendisi
Sunum : Panel - Futbolun Analitik Yöntemlerle Analizi
Sunum : Panel - Futbolun Analitik Yöntemlerle Analizi
Proje Yönetimi Danışmanı
Sunum : Şu "Motivasyon" Dedikleri Şey
Sunum : Şu "Motivasyon" Dedikleri Şey
1966 yılında Giresun/Bulancak ilçesinde doğdum. İlk, orta ve lise öğretimimi Bulancak ilçesinde tamamladım. 1989 yılında ODTÜ Fizik Bölümü’nden mezun oldum. Profesyonel hayata Sistem Programcısı olarak, Türkiye Elektirik Kurumu’nda başladım. 1994 yılında, KoçSistem A.Ş. de, Yazılım Mühendisi olarak göreve başladım. 2008 yılında kadar, KoçSistem Bilgi ve İletişim Hizmetleri’nde, sırasıyla, İş Analisti ve Proje Yöneticisi olarak görev yaptım. 2008’den itibaren Avrupa Birliği Projelerinde ve Dünya Bankası Projeleri’nde; Proje Lideri/Danışman olarak görev almaktayım.
Profesyonel iş yaşamımın yanı sıra SATEM ve STK’larda, Proje Yönetimi Eğitimleri vermekteyim.
Neuro Discover
Co Founder
Sunum :
Sunum :
WEglobal YKB ve TED Ankara Koleji YK Üyesi
Sunum : Stratejik Dijital Proje
Sunum : Stratejik Dijital Proje
Proje Yönetimi ve Bilişim sektörünün önemli isimlerinden, TED Ankara Koleji ve ODTÜ mezunu olan Levent Erkan, ABD’de bulunan SIU’da Ekonomi Master eğitimini en iyi ikinci dereceyi alarak tamamladı.
Levent Erkan 1996-2003 yılları arasında ABD’de altı farklı eyalette değişim ve proje yönetimi alanlarında birleşme ve satın almalar, entegrasyon, yeni ürün geliştirilmesi, PYO ve şirketlerin yeniden yapılandırılması üzerine çalışmalar gerçekleştirdi ve DeLeeuw Projelerin New York Bölge müdürü oldu.
2003 yılında Türkiye’ye dönen Levent Erkan, DeLeeuw International’ı yönetici ortak olarak kurdu ve şirketi kendi sektörünün önde gelen kurumlarından biri haline getirdi. Şirket 2007 yılında Londra Borsa’sında bulunan WYG Group tarafından satın alındı.
Levent Erkan önce WYG Türkiye Ülke Yöneticisi oldu ve ardından 2011 yılına kadar WYG Balkanlar ve Kafkaslar Bölge Direktörü oldu. 2012-2015 yılları arasında WYG Grup’un üç Bölge Direktöründen biri olarak WYG MENA Lideri olarak görev yaptı. 2016 yılında WYG UK’nin Yönetim Ekibindeki 6 yöneticiden bir oldu. 7 yıllık bir süre içerisinde şirketin 21 kat büyümesini sağladı.
2015 sonunda WYG'den ayrılan Erkan 2016 yılında Microsoft Türkiye Kamudan sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini kabul etti. Microsoft Türkiye bünyesinde kamu kurumlarının gücüne güç katacak teknolojik çözümlerin hayata geçmesine liderlik etti, toplumsal faydaya hizmet edecek dijital dönüşüm projelerini yöneten ekiplere liderlik etti. Bunun yanı sıra Microsoft’un sosyal sorumluluk alanındaki projelerinde kurum içindeki liderlerden birisi oldu. 2018 yılında, Microsoft’tan ayrıldı.
İki şirket birleştirip bir ortaklık oluşturarak WEglobal’ı kuran Levent Erkan Yönetim Kurulu Başkanı oldu. En hızlı büyüyen şirretlerden biri olan WEglobal, 10'dan fazla ülkede yürüttüğü projelerle şu anda Europeaid Sektöründe bulunan Proje Yönetim Danışmanlığı şirketleri içinde dünya çapında en iyi 10 arasında.
Şirketlerin birleştirilmesi, kurulması ve geliştirilmesinde melek yatırımcı ve girişimci olan Erkan Proje Yönetimi (PMP) sertifikasına sahiptir. Levent Erkan sosyal sorumluluk aktivitelerinden biri olarak mezun olduğu okul TED Ankara Kolejinde Yönetim Kurulu üyesi olarak görev almaktadır.
Uluslararası bir İngiliz şirkette “En İyi Lider”, Türkiye’de Ekonometri dergisince, “En İyi Proje Yöneticisi” ödülleri alan, yönettiği firma ise “En İyi Müşteri Memnuniyeti” ödülü almıştır.
3 kere maraton (New York, İstanbul ve Stockholm) koşan Erkan dezavantajlı bölgelerdeki çocukların okumalarına desteklemek amacıyla HelpZone ve İklim Değişikliği için koşmaktadır. Evli ve iki kız çocuk babasıdır.
Daha iyi bir dünya için herkesin bir projenin parçası olabileceğine inanmaktadır.
Kendi kişisel website ise: www.leventerkan.com dur.
Vakıf Katılım Bankası
CIO
Sunum : Bankacılıkta Dijital Trendler
Sunum : Bankacılıkta Dijital Trendler
Telekomünikasyon, danışmanlık, havayolu ve finans sektörlerinde 17 seneden fazla uzmanlık ve yönetim tecrübesi bulunmaktadır. Lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünde tamamlayan Sn. Bütün, sırasıyla Turkcell ve Türk Telekom (Avea) şirketlerinde İş Analisti & Proje Yöneticisi olarak çalışmış; 2010 yılında Türk Hava Yolları A.O ‘da İş Geliştirme ve Loyalty&CRM Birimi Yöneticiliği görevinde bulunmuştur. 2012 yılında Teradata ofisine Telekom ve Medya sektörlerinden sorumlu Kıdemli Endustri Lideri olarak danışmanlık sektöründe özellikle büyük veri ve analitik çözümler alanında 3 yıldan fazla hizmet vermiş, 2016 başı itibariyle Türk Hava Yolları’na Dijital Servisler Başkan Yardımcısı olarak atanmıştır. THY ve Anadolujet markalarının tüm dijital kanal ve servislerini ile havalimanı dijital yolcu çözümlerini yaklaşık 3 yıl yönettiği süre boyunca dijital dönüşüm programı ve yenilikçi pek çok projenin hayata geçmesinde önemli katkılar sağlamıştır. 1 Kasım 2018 tarihinde Vakıf Katılım Bankası’na CIO olarak katılan Sn. Bütün, evli ve 2 çocuk babasıdır.
SSTEK - Savunma Sanayi Teknolojileri A.Ş
Genel Müdür
Sunum : Savunma Sanayinde Stratejik Yatırımlar
Sunum : Savunma Sanayinde Stratejik Yatırımlar
Mustafa Gürsoy, 1971 yılında Giresun’da doğmuştur. Lisans derecesini Yıldız Teknik Üniversitesi’nde (İstanbul, Türkiye) Makine Mühendisliği Bölümü’nden, Yüksek Lisans derecesini ise Rensselaer Polytechnic Institute (New York, ABD)’de aynı bölümden almıştır. Profesyonel kariyerine 1992 yılında, endüstriyel tesis kurulumlarında proje ve saha mühendisi olarak başlamış olup, Amerika’daki GE-Global Research&Development Center’da ise Ar-Ge mühendisi ve test ekip lideri olarak çalışmıştır. Buralarda edinmiş olduğu tecrübe ve birikimler ile Türkiye’nin önde gelen çeşitli enerji firmalarında proje yönetimi, iş geliştirme gibi alanlarda üst düzey yöneticilik yapmıştır. Çeşitli makaleleri ve patentleri de bulunan Mustafa Gürsoy, 2016 yılından itibaren SSTEK Savunma Sanayi Teknolojileri AŞ Genel Müdürü olarak görev yapmaktadır. Evli ve iki çocuk babası olan Gürsoy, çok iyi derecede İngilizce bilmektedir.
Şapka Koçluk Danışmanlık
Profesyonel Akredite Koç, Yazar
Sunum : Mutluluk Öğrenilebilir
Sunum : Mutluluk Öğrenilebilir
Mutluluk Defteri 2. Baskı
- 5000 saate yakın satış eğitimi & yönetim danışmanlığı
- 500 saatten fazla keynote tecrübesi
- 4000 saatten fazla koçluk deneyimi
PCC ünvanı kazanımı
satan kitabı
Eğitim modeli tasarımı & uygulaması
İlk Mutluluk Kulübü Koçluk Grubu
Koçluk deneyiminin ilk seansları
Gestalt Teorisi Eğitimi başlangıcı
Satış & Pazarlama Yönetici Ortak pozisyonundan ayrılış
Uluslararası marka yaratma, satış ekipleri
kurup yönetme serüveninin sonu
profesyonel hayat ile tanışma
(Mülkiye) Mezuniyet
Mercedes - Benz Türk A.Ş
Daimler Küresel IT Çözümleri Merkezi Direktörü
Sunum : Daimler IT Roadmap: New Digital Automotive Industry
Sunum : Daimler IT Roadmap: New Digital Automotive Industry
İstanbul Erkek Lisesi ve İTU İşletme Mühendisliği’nin ardından yüksek lisansını 98 yılında aynı üniversitede ‘Yapay Zekâ’ alanında yayınladığı tez ile Yüksek Mühendis olarak tamamlamıştır. Sonrasında, yurt içi ve yurt dışında, IT ve yöneticilik alanlarında çeşitli sertifika programlarına katılmıştır.
Kariyerine Mercedes-Benz Türk AŞ’de İnsan Kaynaklarında eğitim planlama biriminde başlamıştır. 3 yıl sonra IT departmanına geçmiş ve 10 yıl boyunca Satış, Satış Sonrası ve Pazarlama’dan sorumlu IT yöneticiliği yapmıştır. Görevi süresince birçok uluslararası projeyi hayata geçirmiş, aynı zamanda Satış ve Pazarlama birimlerinde kullanılan tüm uygulamaların operasyonunu da yönetmiştir.
Kariyerine yurt dışı tecrübesi de ekleyen VİDİN ENGİNDENİZ, Daimler yönetici geliştirme programı kapsamında 2 yıl süre ile Almanya’da IT Merkez ofisinde, Ticari Araç biriminde, APEC, EMEA ve NAFTA bölgeleri için IT ‘Performans Yönetimi & Güvenlik ’den sorumlu yöneticilik görevini üstlenmiştir.
Ekim 2015’den itibaren Daimler AG’nin bir bacağını İstanbul’da kurduğu Küresel IT Çözümleri Merkezi’nin (SDC Turkey) Direktörü olarak görev yapmaktadır.
Vidin Engindeniz, halen aktif iş yaşamında olup, yaşam koçluğu alanında eğitim ve çalışmalarına devam etmektedir. Kendisi evli ve 14 ve 17 yaşlarında 2 çocuk annesidir.
NTV Spor
NTV Spor Müdürü
Sunum : Panel - Futbolun Analitik Yöntemlerle Analizi
Sunum : Panel - Futbolun Analitik Yöntemlerle Analizi
Turkcell
CIO
Sunum : Değişen Teknolojiler, Proje Yönetimi ve Proje Yöneticileri
Sunum : Değişen Teknolojiler, Proje Yönetimi ve Proje Yöneticileri
1976 yılında Samsun’da doğan Serkan Öztürk lise eğitimini Samsun’da tamamladıktan sonra ODTÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliğine girmeye hak kazandı. 1998 yılında mezun olduktan sonra Vestel Elektronikte SAP danışmanlığı yaptı. 2000 yılında Turkcell’de iş analisti olarak göreve başlayan Öztürk 2007 yılında Turkcell’de ilk Proje Yönetim Ofisini kuran ve liderliğini yapan kişi oldu. Bu süre içinde 2003 yılında PMP sertifikasını, 2004 yılında da İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesinden MBA derecesini aldı. 2009 yılında Turkcell’in Ukrayna yatırımı olan Lifecell’de, 2010 yılında da Turkcell Superonline’da CIO görevlerinde bulunan Öztürk 2015 yılından itibaren Turkcell’in Müşteri Deneyimi ve Bilgi Teknolojilerinden sorumlu Genel Müdür Yardımcılığını yapmaktadır.
Günümüzde teknolojinin çok hızlı geliştiğini görüyoruz. Yapay zeka, nesnelerin interneti, bulut teknolojileri, blockchain, 5G konuşuyoruz. Buna paralel olarak iş yapış şekillerimizde çok hızlı değişmekte. Artık fonksiyonel yapılar yerine çevik organizasyonlar, ofiste çalışma yerine uzaktan erişim ve çalışma, bazı işlerin toplu olarak dış kaynaklar ile yapılması ve sadece kendi uzmanlığı ile ilgili değil başka alanlarda da uzmanlıkların geliştirilmesi gibi konular gündemimizde. Bu süreçte proje yönetiminin önemi de her geçen gün ciddi bir şekilde artmakta. Peki proje yöneticilerimiz kendilerini bu sürece nasıl adapte edecekler? Hangi alanlarda kendilerini geliştirmeleri lazım? Bu konuşmada bu konulara değineceğiz.
TT Dijital Kültür Platformu
Dijital Kanaat Önderi
Sunum : Yapay Zeka, Endüstri 4.0 ve Dijital Kültür
Sunum : Yapay Zeka, Endüstri 4.0 ve Dijital Kültür
1989'da ODTÜ Bilgisayar Müh. mezun olan Tanol Türkoğlu 1989-2017 arasında çeşitli bankaların (Yapı Kredi, İktisatbank, Şekerbank, Abank) bilgi teknolojileri ve operasyon departmanlarında görev almış, üst düzey yöneticilik yapmıştır. Hayata geçirdiği belli başlı projeler arasında banka genel müdürlük ofis altyapılarının kurulması, veri merkezlerinin taşınması, global ödül kazanan ana bankacılık ve dijital bankacılık (internet, telefon, çağrı merkezi vb) altyapılarının kurulması yer almaktadır.
1998-2015 arasında Cumhuriyet Bilim Teknoloji ekinde (“Ooof Off Line” adlı köşesinde) Nisan 2016'dan beri de Herkese Bilim Teknoloji Dergisi'nde (“Dijital Kültür” ve “Dijitalem” adlı köşelerinde) internet, bilgi toplumu, dijital kültür, dijital dönüşüm konularında haftalık makaleler yazmaktadır. Bugüne dek beş kitabı yayınlanmıştır - Internetin Kitabı (2001), Dijital Kültür (2011), Dijital Tefekkür (2013), Bilgi Toplumunda Dijital Kültür (2013), Digito Ergo Sum (2017).
2002-2006 arasında Ulaştırma Bakanlığı bünyesindeki Internet Kurulu üyeliği de yapan, Türkiye Internet Derneği kurucu üyeleri arasında bulunan Türkoğlu bu alandaki çalışmalarına “dijital farkındalık yaratmak” misyonuyla TT Dijital Kültür Platformu bünyesinde sürdürmekte ve çeşitli üniversitelerde bilgi toplumu, dijital kültür, dijital pazarlama, e-ticaret dersleri vermektedir.
Reklamcı, Marka Danışmanı
Akademisyen ve Yazar
Sunum : Geleceğin İktidarı Hayal Gücü Olacak
Sunum : Geleceğin İktidarı Hayal Gücü Olacak
Uğur Batı, reklamcı, marka danışmanı, akademisyen ve yazardır. Aralarında çok satanlar da olan 15 kitabın yazarıdır. Bu kitaplardan Reklamın Dili, Marka Yönetimi, Tüketici Davranışları ve Markethink ya da Farkethink; 67 kadar üniversitede ders kitabı olarak okutulmaktadır. Reklamın Dili, Markethink ya da Farkethink, Enneagram İle Kişilik Analizi ve Kendine İyi Bak, kategorilerinde en çok satan 10 D&R kitabı arasındadır. Harvard Business Review ve Bloomberg Businessweek’te Türkiye köşe yazarı, Grafik Tasarım Dergisi Yazarı, BrandMap ve Milliyet.com.tr ‘de Köşe Yazarı olarak yer almaktadır. Toplam 4 tane TEDx konuşması ve birçok reklamcılık ödülü sahibidir. Aynı zamanda Avrupa Birliği ve DÜNYA Bankası projelerinde Proje Yöneticisi olarak görev almaktadır.
Kariyerinde Telsim, Rumeli Telekom, Gode İstanbul, IMKB & Borsa İstanbul gibi markalarda üst düzey yöneticilikleri vardır. Yine kariyerinde Telsim, Vodafone, Beşiktaş JK, Hertz, Dalgakıran Kompresörleri, Türk Telekom, İMKB, Airfel, Sanko Holding, Doğa Koleji ve daha pek çok markanın marka danışmanlığı var, mevcut durumda da Shell başta olmak üzere 4 ayrı markanın marka danışmanıdır.Sektörün en büyük derneği Reklam Yaratıcıları Derneği eski Başkan Yardımcısı ve Genel Sekreteri. Boğaziçi Üniversitesinde lisans eğitimini bitiren, Marmara Üniversitesi ve Yeditepe Üniversitesinde yaptığı 3 yüksek lisansın ardından Marmara Üniversitesi’nde doktorasını tamamladı ve LSU’da bulundu. Profesyonel kariyerinde pek çok ulusal ve uluslararası marka için reklamlar yazan ve stratejiler geliştiren ödüllü bir reklamcı olan Batı, Reklam Yaratıcıları Derneği Başkan Yardımcılığını uzun yıllar yürütmüştür. Telsim, Rumeli Telekom gibi firmalarda marka uzmanlığı, Gode İstanbul’da yaratıcı yönetmenlik, son olarak da İstanbul Menkul Kıymetler Borsasından Borsa İstanbul’a geçiş sürecini marka tarafında yöneterek, 4 yıl boyunca kurumda marka ve kurumsal iletişim direktörlüğü görevlerinde bulunmuştur. Mevcut durumda pek çok ulusal ve uluslararası markanın danışmanlığını da yapan Batı, kariyerinde Avrupa Birliği Projeleri Yöneticisi, Dünya Bankası Projeleri Yöneticisi olarak bulunmuştur. Borsa İstanbul bünyesindeki Sürdürülebilirlik Endeksi, Kurumsal Yönetim Endeksi ve Özel Pazar gibi birimlerin kurulmasında da rol almış Uğur Batı, bugüne kadar Türkiye ve yutdışında 1000 üzerinde sunum gerçekleştirmiştir. Uluslararası pek çok üniversite ve konferansa eğitimci ve keynote speaker olarak katılmış, yıllar içerisinde CNN Türk, Star TV, Habertürk TV, Bloomberg TV, NTV ve TRT gibi televizyonlarda programlara katılımcı olarak yer almıştır.
İBB Bilgi İşlem Daire Başkanlığı
Proje Yönetim Ofisi Direktörü
Sunum : Yerel Yönetimlerde Çevik Dönüşüm Tecrübeleri
Sunum : Yerel Yönetimlerde Çevik Dönüşüm Tecrübeleri
Veysel Beytur, 1972 Malatya doğumlu olup, Elektronik Mühendisliği mezunudur. 4 Yıl Türkiye de çalıştıktan sonra 15 yıl kaldığı Kanada da 5 yıl SAIC (Science Application and Corporation) firmasında 10 yıl ise Christie Digital Firmasında çalıştı. Yurt içi ve yurt dışı özel sektör deneyiminden sonra 2017 yılında girdiği İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, proje yönetim ofisinde direktör olarak çalışmaya devam etmektedir. Daire başkanlığı bünyesinde ITIL temelli ITSM süreçlerinin olgunlaştırılmasının yanında yazılım, haberleşme, altyapı ve akıllı şehir projelerinde rol almaktadır. İBB Bilgi İşlem Daire Başkanlığına bağlı müdürlüklerin projelerinin PMI ve Agile gibi standartları gözetilerek, kontrol ve desteğinin sağlanması, proje yönetim metodolojileri ve standartlarının oluşturulması ile ilgili analizler yapılması ve bu analizlerin başkanlığa bağlı müdürlüklerde uygulanması. Daire Başkanlığı bünyesindeki müdürlüklerce (Coğrafi Bilgi Sistemleri Müdürlüğü, Elektronik Sistemler Müdürlüğü, Bilgi İşlem Müdürlüğü, Akıllı Şehirler Müdürlüğü) yapılan projelerin, oluşturulan standartlara göre kontrol ve destek seviyesinde takibinin yapılmasından sorumlu. İyi derecede İngilizce bilen Beytur, evli ve üç çocuk babasıdır.
Yapı Kredi
Genel Müdür Yardımcısı
Sunum : Building up Digital Banking of Turkey
Sunum : Building up Digital Banking of Turkey
Çukurova Üniversitesi İşletme Bölümü’nde lisans eğitimini tamamlayan Yakup Doğan, profesyonel kariyeri boyunca Türkiye’nin önemli bankalarında Perakende Bankacılık ve Kanal Yönetimi alanlarında farklı pozisyonlarda çalıştı. 2009 yılından bu yana Yapı Kredi Alternatif Dağıtım Kanalları Genel Müdür Yardımcısı olarak görevine devam eden Doğan, evli ve 2 çocuk babasıdır. Doğan ayrıca 2016’da eğitim hayatına kısa süreli bir dönüşte bulunmuştu.
Hugo Boss Solutions
Kıdemli Proje Yöneticisi
Sunum : Hugo Boss Dijital Dönüşüm Serüveni
Sunum : Hugo Boss Dijital Dönüşüm Serüveni
Dokuz Eylül Üniversitesi Tekstil Mühendisliği bölümünden mezun olan Yasemin Kan, profesyonel yaşamına 2003 yılında HUGO BOSS Tekstil Sanayi’nde Üretim Yöneticisi olarak başlamıştır.
Performans yönetimi, kapasite ve kaynak planlama alanlarında uzmanlaşan Kan, 2004 yılında Yalın 6 Sigma konusunda eğitimlerini tamamlamış, 6 Sigma Yeşil Kuşak olarak projelerine liderlik etmeye başlamıştır. Bu dönemde kalite yönetimi süreçlerinde de aktif rol alan Kan, 2010-2014 yılları arasında HUGO BOSS’un İsviçre’de bulunan gömlek üretim merkeziyle birlikte yürütülen ürün ve süreç iyileştirme projelerine liderlik etmiştir .
2015 yılından bu yana HUGO BOSS Solutions’da proje yönetim yaklaşımının geliştirilmesi, organizayonel yayılımın sağlanması, kurumsal bilgi yönetim sisteminin oluşturulması gibi konularda sorumluluk alan Kan, 2015 yılından itibaren şirketin dijital dönüşüm stratejisine paralel üretim teknolojisi geliştirme ve inovasyon projelerine danışamanlık vermektedir.
Amerika merkezli Project Management Institute tarafından verilen Profesyonel Proje Yöneticisi sertifikasına sahip olan Kan, proje yönetimi, kalite güvence sisteminin dijitalleştirilmesi ve ürün geliştirme konularında danışmanlık ve eğitimenlik yapmaktadır.
“1999 yılında İzmir'de kurulan HUGO BOSS Tekstil Endüstrisi, 3900 çalışanı ile küresel konfeksiyon sektöründe akıllı fabrika olma yolunda dijital bir dönüşüm yolculuğu geçirdi. Fabrikada, işe alım süreçleriyle birlikte ilham verici ve yıkıcı uygulamalar da başladı. Dövüş sanatları eğitim odasından ilham alan Virtual Dojo projesi, operasyonel eğitimlerin verimliliğini en üst düzeye çıkarmak için VR, AR ve video içeriğini kullanıyor. Üretim alanında operatörler, verilerini sisteme aktaran, çoklu özelliklerle işlerini kolaylaştıran ve gerçek zamanlı performanslarını görmelerini sağlayan tabletlerle çalışıyor. RFID etiketleri, parçaların gerçek zamanlı yerini belirlemek için kullanılıyor ve AI sistemi dijital ikiz kullanarak geleceğin hatalarını belirlemeye başladı. Kumaşın kesim hassasiyetini kontrol eden sanal gerçeklik projektörleri, ses tanıma özelliği insanların çalışma yükünü hafifletmek için kullanılıyor, TechnoLab'da yapılan akıllı robotlar düğmeleri hassas kalite standartlarına göre dikiyor. Sonuç olarak, üretim tesisi daha değişken, daha belirsiz ve daha karmaşık hale gelirken daha iyi sonuçlar veriyor. Kurumsal Projeler Yöneticisi ve HUGO BOSS Solutions Kıdemli Danışmanı Yasemin KAN, bu eşsiz yolculuğun geçmişini bazı canlı örnekleriyle birlikte paylaşmak için Dinamikler Kongresi'ne katılıyor.”
Sürekli Gelişim Danışmanlık ve Eğitim
İnovasyon Danışmanı ve Eğitimci
Sunum : Teknopark Paneli: İnovasyon, Teknoparklar ve Girişimcilik
Sunum : Teknopark Paneli: İnovasyon, Teknoparklar ve Girişimcilik
1965 İzmir doğumludur. 1982 yılı ÖSS sınavında derece ile Boğaziçi Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü’ne girmiş, bu bölümden mezun olmuştur (BSc).
British Council Bursu ile okuduğu Strathclyde Business School’dan (Glasgow) lisansüstü derecesini (MSC in Finance) almıştır.
30 yılı aşkın çalışma hayatı boyunca Finansbank, Citibank, Colgate-Palmolive, Coca-Cola, Çelebi Holding ve Aria/Avea firmalarında çalışmış veya orta, üst düzey yöneticilik yapmıştır.
28 farklı sektördeki 68 firmaya Yaratıcı Problem Çözme, İnovasyon, Endüstri 4.0 ve Dijital Dönüşüm, TRIZ, Kurumsal Girişimcilik, Değişim Yönetimi, Yöneticilik alanlarında eğitim-danışmanlık hizmeti vermektedir. Start-up ve Teknoloji firmalarına danışmanlık tecrübesi yüksektir.
Foundation Inst./UK’in 12 aylık Koçluk Programı 2005 mezunudur. Aile ve Organizasyon Dizimi uzmanıdır.
Ülkemize katma değer yaratan, ihracata yönelebilen yenilikçilik projelerinde çalışmaya özen gösterir.
6 Kitabı:
1) “Ne Parlak Fikir, Yaratıcı Düşünme Yöntemleri”,
2) Uluslararası tüketici trendlerinden inovasyon fırsatları elde edebilmeyi İngilizce anlatan “TrenDNA” (Understanding Populations Better Than the Populations Themselves),
3) Kendimizde/kurumda veya proje ile kültürel değişimin nasıl gerçekleştirebileceğini anlatan “Değişimi Yönetmek ve Liderlik Etmek”
4) İş yaşamındaki mizahi öyküleri+dersleri aktardığı “Kurumsal Yağ Sanatı”
5) Doğanın iş dünyasında uygulanabilecek yenilikçi çözümlerini A.Gökhan.Rakıcı ile birlikte yazdığı “Doğada İnovasyon”
6) “Yaratıcı Düşünmenin 27,5 Yöntemi”
adlı 6 kitabı, Dünya Gazetesi, İş Dergileri’nde Türkçe, uluslararası konferanslarda İngilizce makaleleri vardır.
Gartner
Senior Executive Partner - CEE,Turkey,Russia,EM and Africa
Sunum : Gartner’s Top 10 Strategic Technology Trends for 2019
Sunum : Gartner’s Top 10 Strategic Technology Trends for 2019
Yunus Özdemir farklı endüstri ve sektörlerde lider konumdaki şirketlerde, 10 yılı yurtdışında olmak üzere 25 yılı aşan bir tecrübeye sahiptir.Vizyoner teknoloji ve bilgi sistemleri lideri olarak, yurtiçi ve yurtdışında üstlendiği farklı sorumluluklar ve yaptığı çalışmalarda, rutin yönetim görevlerinin yanı sıra büyük dönüşüm projeleri ve inovasyon çalışmaları ile gelir artışı ve kâr arttırımına yönelik önemli sonuçlara katkı sağlamıştır.2014 ve 2015 Türkiye CIO ödüllerinin sahibi olan Yunus Özdemir, 2017 yılında, Türkiye Bilişim Vakfı tarafından desteklenen “Bilişim Sektörüne Değer Katanlar -2016” ödülüne layık görülmüştür.Tecrübelerini Gartner kaynakları ile birleştiren Yunus Özdemir, 2016 Mart tarihinden bu yana Gartner Türkiye, Rusya, Doğu Avrupa ve Afrika bölgesinden sorumlu Kıdemli Yönetici Ortak olarak çalışmakta, ülkemizin ve gençlerimizin bugünlerinin ve geleceğinin; bilişim, bilim ve teknolojide olduğuna inanarak, bu yöndeki çabaları gönülden desteklemektedir.
Yapay zeka (AI), dijital business için yeni bir sınır yaratıyor. Bunun nedeni, hemen hemen her uygulama, hizmet ve Nesnelerin İnterneti (IoT) nesnesinin, uygulama süreçlerini veya insan faaliyetlerini otomatikleştirmek veya güçlendirmek için akıllı bir yönü barındırmasıdır.
Teknoloji ile algılama ve etkileşim şeklimiz radikal bir dönüşümden geçiyor. Konuşma platformları, artırılmış gerçeklik, sanal gerçeklik ve karma gerçeklik, dijital dünyada daha doğal ve etkileyici bir ortam deneyimi sağlayacaktır.
Gerçek dünya ortamlarını izlemek, analiz etmek ve kontrol etmek için, nesnelerin ve örgütsel süreçlerin dijital temsilleri giderek daha fazla kullanılmaktadır. AI ve sürükleyici deneyimlerle birleştirilen bu dijital ikizler, açık, bağlı ve koordine akıllı alanlar için yeni bir sahne oluşturuyorlar.
Sunum : Gün Sonu Kapanış Konseri
Sunum : Gün Sonu Kapanış Konseri
İstanbul doğumlu Deniz Cem Demir, 2007 yılında İstanbul Avni Akyol Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nden mezun olup, Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesi Müzik Toplulukları Programı Piyano Bölümü’nü kazandı. Lisans eğitimini Onur Öğrencisi olarak tamamlayan Demir, 2016 yılında girdiği İstanbul Teknik Üniversitesi Müzik İleri Araştırma Merkezi (İTÜ MIAM) Orkestra Şefliği Yüksek Lisans Programı’nda İzmir Devlet Senfoni Orkestrası şefi Hakan Şensoy ile çalışmalarına devam etmektedir.
2015-2017 yıllarında Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası yardımcı şefi Cem’i Can Deliorman ve Devlet Çoksesli Korosu şefi Burak Onur Erdem’den koro şefliği eğitimi aldı. 2016-2017 yılları arasında Masis Aram Gözbek yönetimindeki Boğaziçi Caz Korosu, Boğaziçi Gençlik Korosu, Magma Karma Koro, Magma Oda Korosu ve Magma Filarmoni Korosu’nda yardımcı şeflik yaptı. Ocak 2018’de şef Lorenzo Donati’nin konuk olduğu Devlet Çoksesli Korosu Koro Şefliği Çalıştayı’na katıldı.
Ekim 2018'de, şef Deniz Cem Demir tarafından kurulan X Choir, çağdaş, klasik ve caz eserlerinden oluşan karma repertuvarıyla çalışmalarına devam ediyor.
SİZİ, DİNAMİKLER 2019’da, birbirinden farklı bir çok sektörden değerli katılımcılarımızla, kıymetli paylaşımlarda bulunmak üzere konuşmacı olmaya DAVET EDİYORUZ!
🎤 Hemen formu doldurmak için aşağıdaki linklere tıklayınız.
👉🏻 Dinamikler Kongresi için: https://tr.surveymonkey.com/r/6SZHB3Y
👉🏻 İnşaat Yönetim Zirvesi için: https://tr.surveymonkey.com/r/SY3KYVD
📊Dinamikler 2019 Proje Yönetimi Kongresi 11-12 Nisan 2019
📈İnşaat Yönetimi Zirvesi 13 Nisan 2019
📩sorularınız için 👉🏻 saglam.emrh@gmail.com
Az ile çoğu yapmalıyız
Web sitesi için tıklayınız Program için tıklayınızProje Bazlı Organizasyon ve Proje Yönetim Ofisleri
Program için tıklayınızProjeler Dünyası: Deneyimler ve Beklentiler